OLEJOVÝ RADIÁTOR, 3 STUPNĚ VÝKONU, MAX 2500W, TERMOSTAT, 11 ŽEBER, NA KOLEČKÁCH
Kód EOH-11FIN2500-W
Skladem 3
Vaše cena s DPH 1 699,00 Kč
POPIS

Elektrický olejový radiátor německé značky Entac o maximálním výkonu 2500W můžete použít pro vytopení místnosti, jako podporu k jiným topidlům či jako záložní zdroj tepla.

Tento olejový radiátor, stojící na podlaze na kolečkách, má následující funkce:

  • Stupeň ohřevu – žádný, 1000W, 1500W nebo 2500W.
  • Nastavení požadované teploty vytápění, po jejímž dosažení se přitápění vypne do doby, než teplota opět poklesne. Nenastavuje se číslem, ale stupnicí více/méně.
Výše uvedené funkce nastavíte 2 otočnými ovladači na boku přímotopu. U nich se též nachází kontrolka, která svítí v době, kdy topné těleso ohřívá olej.

V horní části má olejový radiátor úchyt pro bezpečné přemístění, díky kolečkům popojede bez potřeby dotýkat se horkých částí. Přímotop též disponuje ochranou proti přehřátí a převrácení. Napájecí kabel má délku 140cm.

Elektrický olejový radiátor funguje na principu přenosu tepla pomocí ohřívaného oleje, který je uvnitř radiátoru. Olejový radiátor má topné těleso, které je připojeno k elektrické síti. Když jej zapnete, topné těleso začne přeměňovat elektrickou energii na teplo. Teplo z topného tělesa se přenáší na speciální olej uvnitř radiátoru. Olej je uzavřen v tělese radiátoru, takže se nemění ani nevypařuje. Olej dokáže pojmout velké množství tepla a udržovat stabilní teplotu. Ohřátý olej se začne přirozeně pohybovat uvnitř radiátoru, což rovnoměrně distribuuje teplo po celé ploše radiátoru. Jakmile se olejový radiátor ohřeje, začne vydávat teplo do okolí. Povrch radiátoru se zahřívá a teplo se šíří jednak sáláním, jednak prouděním vzduchu v místnosti.

Olejový radiátor má otočný termostat, který umožňuje regulovat teplotu. Jakmile radiátor dosáhne nastavené teploty, termostat přeruší přívod elektřiny do topného tělesa, čímž šetří energii. Pokud teplota klesne pod určenou hranici, termostat znovu zapne topné těleso.

Výhody olejového radiátoru zahrnují tichý provoz (protože v něm nehučí žádné ventilátory) a dlouhodobé udržování tepla i po vypnutí, jelikož olej zůstává teplý po delší dobu. Nevýhodou může být o něco delší doba zahřívání oproti jiným typům topných zařízení.

PARAMETRY
Příkon 2500 W
Napájení 220-240 V
Záruční lhůta 24 měsíců
Certifikáty CE
Třída vodotěsnosti IP20
Šířka 500 mm
Hloubka 125 mm
Výška 630 mm
Váha 8,5 kg

DOPRAVA ZDARMA PŘI OBJEDNÁVCE NAD 999,-KČ S DPH